Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Jóllehet Japánban a tokiói Nikkei-225 index egyértelműen csökkent a délelőtti kereskedésben, miután a befektetők nyereséget realizáltak az előző napi, 3,01 százalékos rali után, ezt követően ismét erősödött az index, és végül 0,32 pontos, százalékban nem kifejezhető "pluszban" zárt. Dél-Koreában a Kospi index szintén a szerdai zárással lényegében megegyező árfolyamon végzett.

Ausztráliában az S&P/ASX-200 mutató 0,63 százalékot erősödött, emelkedett a tajvani tőzsdeindex, az indonéz tőzsde összetett mutatója és az indiai Sensex index is.

Kínában - ahol magyar idő szerint reggel 8 óra után még tart a kereskedés - a hongkongi Hang Seng index 0,26 százalékos pluszban volt, a sanghaji tőzsde 0,20 százalékkal esett.

Az ázsiai piacokon elégedetten nyugtázták az előző napi jó amerikai ipari termelési adatot és Janet Yellennek, az amerikai jegybankrendszer (Fed) elnökének a nyilatkozatát, amely szerint a munkaerőpiaci helyzet további javulására várva, még hosszan kitart az alacsony kamat politikája az Egyesült Államokban.

A kőolaj ára változatlanul viszonylag magas, elsősorban az Ukrajna körüli feszültség miatt. Az északi-tengeri Brent típus magyar idő szerint reggel 109,45 dolláron állt. Ez 10 centes csökkenés, de még mindig közel van a hathetes csúcshoz. Az amerikai WTI fajtából egy hordó (159 liter) 34 centtel, 104,10 dollárra drágult.

Az arany unciánkénti (31,1 gramm) ára azonnali szállításra változatlanul kicsivel a 200 napos mozgóátlag, 1300 dollár fölött volt. Az elemzők szerint, amíg nem enyhül az Ukrajna körüli feszültség, nem várható a nemesfém árának további süllyedése.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!