Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A londoni tőzsde irányadó indexe, a FTSE-100 14 ponttal, 0,21 százalékkal romlott. A párizsi CAC-40 csaknem 34 ponttal, vagyis 0,76 százalékkal nőtt.

Az irányadó német index, a frankfurti Dax már a kereskedés elején átlépte a lélektanilag fontos 10 ezer 600 pontos határt. Záráskor 10 ezer 657 ponton állapodott meg, ez bő 1 százalékos javulás.

Az erős dollárral szemben gyengülő euró segített az indexeknek - magyarázta Jochen Stanzl, a CMC Markets brókercég elemzője. Ha gyengül az európai közös pénz árfolyama, az kedvező a döntően az eurózónán kívüli exportra termelő európai konszerneknek. Az euró este hat óra után 1,1156 dolláron forgott - ez csaknem 0,30 százalékos gyengülés -, miután 1,1145-ön is járt a jegyzés.

A délután érkezett amerikai makrogazdasági adat - a Conference Board által mért meglepően jó fogyasztói hangulat - szintén táplálta a részvényvásárlási kedvet, amelyet a vártnál rosszabb euróövezeti gazdasági hangulat és a gyér német infláció sem tudott elrontani.

A kőolaj ára esett. Az északi-tengeri Brent fajta hordónkénti (159 liter) ára 69 centet - 1,40 százalékot - leadva 48,76 dolláron forgott, az amerikai WTI fajtából ugyanez a mennyiség 46,48 dolláron 50 centtel - 1,06 százalékkal - került kevesebbe, mint hétfőn.

A dollárerősödés ártott az arany árfolyamának is. A nemesfémből egy uncia (31,1 gramm) 1318,37 dollárba került, ez 0,35 százalékos esés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!