Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hétfőn piaczárást követően súlyozza át a Wiener Börse régiós részvényindexét, a CECE-t. Az indexbe új tagként bekerülnek a Waberer's International részvényei is, 0,1 százalékos súllyal. Az Erste Befektetési Zrt. szakértői szerint az indexet követő alapok várhatóan a mai (pénteki) zárószakaszban állítják át portfólióikat az új indexsúlyoknak megfelelően, így a zárószakaszban megnövekedett forgalomra lehet majd számítani.

A brókercég szakértői korábban úgy vélték, számításaik szerint a Waberer's részvények korábbi átlagos napi forgalmának két és félszerese lehet az a pótlólagos kereslet, amelyet az indexbe kerülés generál az átsúlyozáskor.

Az átsúlyozással egyébként csökken a CIG Pannónia súlya, az eddigi 80 százalékról ugyanis 70 százalékra süllyed a közkézhányad faktor mértéke. Úgy vélik azonban, hogy az ebből eredő változás minimális lesz a részvények forgalmára.

A többi magyar részvény súlya, amely szerepel az indexben csupán a más részvényekben bekövetkező változások hatására változik. Ennek nyomán sem várható számottevő hatás a részvényárfolyamokra - írták az Erste elemzői.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!