Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 255,24 ponttal, 1,6 százalékkal, 15 659,5 pontra esett.

Az S&P 500-as mutató 22,91 pontot, 1,24 százalékot csökkent, és 1828,95 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 16,76 pontot, 0,39 százalékot süllyedt, és 4266,84 ponton zárt.

Látványos mozgások voltak

Kiújultak a globális gazdaság növekedésével kapcsolatos félelmek csütörtökön és ez meghatározta az európai, valamint az amerikai részvénypiacok kereskedési hangulatát is. A befektetők adták a részvényeket és a biztonságos menedéket keresték.

Az olaj piacán is nagy volt a mozgás, a márciusi határidős WTI típusú olaj árfolyama a 26,05-ös szinten is megfordult, ezzel új 13 éves mélyponthoz járt közel. Legutóbb ugyanis 2003 májusában volt ilyen alacsonyan a kurzus.

Az Egyesült Arab Emírségek energiaügyi miniszterének nyilatkozata a tőzsdék (400 pontos mínuszban is járt a Dow Jones , amikor hirtelen 200 pontot húztak rajta felfelé és 15700 pontig emelkedett a mutató) mellett az olaj piacán is korrekciót hozott. Az olaj árfolyama az OPEC-együttműködés lehetséges hírére 27 dollár fölé ugrott pillanatok alatt.

Az olaj árfolyama így sorozatban már a hatodik napja csökken. A Nemzetközi Energiaügynökség és az amerikai energiaügyi hivatal legutóbbi előrejelzése szerint a következő hónapokban is fennmaradhat a túlkínálat az olaj piacán, ez pedig folyamatosan nyomás alatt tarthatja az árakat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!