Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az S&P indoklása szerint a befektetési kategóriába sorolás annak a következménye, hogy a Mol jelenlegi és előre jelzett hitelmutatói a társaság erős teljesítményének és a támogató iparági környezetnek köszönhetően javulnak - ismerteti a Mol közleményét az MTI.

A nemzetközi hitelminősítő szerint a Mol demonstrálta az integrált üzleti modell nyújtotta előnyöket, megvalósította költségoptimalizáló programját, melynek köszönhetően fenntartható módon növekszik a nyereségesség, és növelte az iparági ciklus változásának jóval kevésbe kitett kiskereskedelmi és petrolkémiai üzletágak súlyát.

A stabil kilátás az S&P azon várakozásait tükrözi, miszerint a Mol erős hitelképességi mutatókat képes fenntartani, amit a pozitív működési cash-flow támogat, miközben a társaság továbbra is aktívan fektet be a vegyiparba.

Simola József, a Mol csoportszintű pénzügyi vezérigazgató-helyettese a közlemény szerint azt mondta, nagyon örülnek az S&P felminősítésnek, ami által a Mol csatlakozott a teljes mértékben befektetési kategóriába sorolt cégek elit klubjához.

"A felminősítés hűen tükrözi a külső környezet változásainak ellenálló, integrált üzleti modellünk és pénzügyi stabilitásunk nyújtotta előnyöket. Magas minőségű, alacsony költségű eszközeink segítségével továbbra is erős eredményeket fogunk elérni, és 2030-as hosszú-távú stratégiánk segítségével a Mol-t vezető vegyipari céggé és Kelet-Közép-Európa meghatározó kiskereskedelmi és mobilitási szolgáltatójává formáljuk" - idézi Simola Józsefet a közlemény.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!