A legnagyobb olasz bank pénteken közölte, hogy az első fél évben nettó nyeresége elérte a 2 milliárd eurót az egy évvel korábbi 720 millió euróval szemben. A második negyedévben 940 millió euró profitot könyvelt el a pénzintézet, messze meghaladva a 735 milliós elemzői konszenzust.

A bevételek 10 százalékkal nőttek, köszönhetően a saját számlás üzletek eredményének és a vagyonkezelési üzletágnak, amelynek adózás előtti nyeresége 42,5 százalékkal emelkedett.

A gazdasági helyzet javulása tükröződött a rossz hitelek állományának zsugorodásában, a céltartalék 29 százalékkal 1,6 milliárd euróra, négy éve a legalacsonyabbra csökkent.

A jelentés közzététele után a bank részvényeinek árfolyama 2,08 százalékkal emelkedett a milánói tőzsdén.

Az Intesa Sanpaolo szempontjából kulcsfontosságú az olasz gazdaság állapota, mert bevételének 80 százaléka az olasz piacról származik. Az olasz központi bank prognózisa szerint az olasz GDP az idén 0,7 százalékkal, jövőre pedig 1,5 százalékkal nő.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!