Az autópiaci papírok közül a Porsche szerepelt a legjobban, részvényeinek árfolyama 5,7 százalékkal megugrott azt követően, hogy a WestLB vásárlásra javította fel a luxusautó-gyártó papírjaira vonatkozó ajánlását, arra hivatkozva, hogy korábban túlbecsülték az amerikai fogyasztói költés mérséklődésének a cégre vonatkozó hatását. A Renault részvényeinek árfolyama 3,5 százalékkal emelkedett. A francia autópiacon kimagasló eredményeket produkáló cég új autó regisztrációi a teljes francia piac eredményét felülmúló 5,4 százalékkal nőttek szeptemberben. A színes- és nemesfémek árának kiegyensúlyozott emelkedése hétfőn tovább erősítette a bányaipari vállalatok részvényeinek árfolyamát. Ebben a szektorban a kazahsztáni rézbányákban kitermelést folytató Kazakhmys könyvelhette el a legnagyobb nyereséget; részvényeinek árfolyama 6,7 százalékkal megugrott. A tengerentúli tőzsdék forgalmát az Egyesült Államok legnagyobb bankjától jövő rossz hírek sem tudták letörni. A Citigroup részvényei a New York-i tőzsde nyitását követő első órákban 2 százalékkal megemelkedtek, annak ellenére, hogy a bank jelezte, harmadik negyedévi profitja 60 százalékkal alacsonyabb lesz az előző évinél. A vezetőség a kiábrándító eredményt a hitelpiacok erőtlenségének és az elmúlt hónapok során a jelzáloghitelek terén elkönyvelt veszteségeknek tulajdonítja. A hitelpiaci válság jeleinek háttérbe szorulását jelzi az is, hogy az USB AG bejelentése ellenére - miszerint a harmadik negyedévben 3,4 milliárd dollárnyi jelzálogpiaci befektetésből származó vesztességgel számol - a nyitóárnál közel négy százalékkal magasabban keltek el a részvények a kereskedés első harmadában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!