A Mol reméli, hogy Ivan Vrodljak, a horvát kormány gazdasági minisztere elmondja, mi a horvát kormány álláspontja az INA Felügyelő Bizottságának az INA vállalatirányításáról szóló javaslatával kapcsolatban - nyilatkozta Dominic Köfner, a Mol-csoport kommunikációs igazgatója a tárgyalások előtt pénteken, Zágrábban.

A magyar olajvállalat emellett más fontos ügyekben is választ vár a horvát féltől.

"Szeretnénk azt is hallani a minisztertől, hogy a horvát kormánynak valóban előfeltétele-e az, hogy a Mol nem konszolidáltnak tüntesse fel az INA-t pénzügyi jelentéseiben" - mondta a kommunikációs igazgató.

A Mol a tárgyaláson ki szeretné használni az alkalmat arra is, hogy végre részletesen tárgyaljanak a felek "üzleti ügyekről".

Ivan Vrodljak korábbi ígéretei alapján a magyar olajvállalatot érdekli az is, hogy a horvát miniszternek pontosan milyen javaslatai vannak a horvátországi szabályozási környezet változásával, illetve javításával kapcsolatban - mondta Dominic Köfner.

A magyar olajvállalatnak 49,07 százalékos, míg a horvát államnak 44,84 százalékos részesedése van az INA-ban, az irányítási jog a Molé. A felek közötti tárgyalások tavaly szeptemberben kezdődtek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!