Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Mol 165 forinttal, 0,80 százalékkal 20 910 forintra erősödött, 6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 156 forinttal, 1,86 százalékkal 8219 forintra csökkent, forgalmuk 3,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,41 százalékkal 491 forintra nőtt, forgalma 411 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 10 forinttal, 0,15 százalékkal 6660 forintra esett, forgalmuk 946,3 millió forintot ért el.

A magyar tőzsdéhez hasonlóan a német piacon is mérsékelt csökkenés következett be, az egy héttel korábbi lokális csúcs után lefelé korrigálnak az árfolyamok - mondta Sándor Dávid, a KBC Equitas vezető elemzője az M1-en.

Folytatódott a Mol napok óta tartó pozitív szériája. Az olajcég ezen a héten tartja éves közgyűlését, amelyen döntenek az osztalékról és a részvények felaprózásáról. A héten lesz az OTP éves rendes közgyűlése is, emellett fontos makroadat is várható, kedden közlik a márciusi inflációs adatokat.

A Mol igazgatósága részvényenként 625 forint, az előző évi 567 forintnál 10 százalékkal több osztalék kifizetését, valamint a részvények 1:8 arányú felaprózását javasolja, az 1000 forint névértékű "A" sorozatú törzsrészvényeket így 125 forint névértékűekre váltanák át. Az OTP igazgatósága részvényenként 190 forint osztalék kifizetését javasolja, azonban ennél kicsit több is lehet a sajátrészvények számától függően - írja az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!