Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hét első kereskedési napját 0,75 százalékos gyengülés után 8286 ponton fejezte be a frankfurti tőzsde DAX indexe, míg a londoni FTSE-100 0,9 százalékkal esett múlt pénteki értéke alá. Közben Párizsban a CAC-40 index 0,7 százalékot veszített értékéből, a spanyol piac viszont olcsón megúszta 0,4 százalékos gyengüléssel. Milánóban az FTSE MIB 0,9 százalékot bukott értékéből, a nap vesztese azonban a török tőzsde lett, az Istanbul National 30 index 10,3 százalékot zuhant a napok óta tartó zavargások miatt.

A befektetőket főleg az bizonytalanította el, hogy hajnalban Kínából, majd délután az Egyesült Államokból érkeztek a vártnál rosszabb feldolgozóipari adatok, különösen az amerikai ISM index 50 pont alá esése volt fájdalmas. Így most egycsapásra megingott a kilábalásba vetett hit világszerte. A francia piacon az autógyártók voltak a nap vesztesei miután májusban 10 százalékkal esett a gépjárművek regisztrációja tavalyhoz képest. A hír hallatán a Renault 2,1 százalékkal lett olcsóbb, a Peugeot azonban megúszta 0,4 százalékos lecsorgással. A bankoknak sem ment jól Párizsban, hiszen a Credit Agricole és a Societé Generale is 0,9 százalékot veszített értékéből.

A brit piacon az HSBC 1,05 százalékos esése volt a nap középpontjában, de a Royal Bank of Scotland esetében is az eladók voltak fölényben, így 1,2 százalékot esett a papír. A bányatársaságok azonban részben ellensúlyozták a bankok gyenge teljesítményét, hiszen a Rio Tinto 0,8 százalékkal, az Anglo American pedig 0,9 százalékkal erősödött.

A vezető amerikai részvénypiacok felemás hangulatban kezdték a kereskedést, lapzártánkkor a Dow Jones index 0,3 százalékos pluszban volt. A S&P 500 eközben 0,3 százalékkal gyengült, míg a technológiai szektort tömörítő Nasdaq index 0,8 százalékos mínusszal kezdett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!