Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egil Matsen, az alapot felügyelő norvég jegybank elnökhelyettese egy interjúban beszélt arról, hogy a norvég nemzet kevésbé lesz kitéve az olajárak esetleges esésének, ha az alap megszünteti minden olaj- és gázipari vállalatban lévő kitettségét.

A norvég pénzügyminisztérium azt nyilatkozta, tanulmányozni fogják az alap javaslatát, az erről szóló döntés leghamarabb 2018 őszén születhet meg - írta a portál.

Egy ilyen döntés az olaj- ás gázipari vállalatokra nagy hatással lehet, az alap 2016-os jelentése szerint 379 ilyen cégben van befektetése, összesen 35 milliárd dollár értékben.

Ez a a magyarországi szereplők közül a Molt is érinti, ugyanis az alapnak 0,18 százalékos része van a magyar nagyvállalatban a legfrissebb, 2016-os jelentés szerint. Ez mintegy 13 millió dollárnyi (3,5 milliárd forint) befektetést jelent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!