Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Alteo Nyrt. legutóbbi rendkívüli részvényesi közgyűlésén döntöttek arról, hogy a 100 forint névértékű törzsrészvényeinek helyébe egyenként 8 darab, 12,5 forint névértékű törzsrészvény lépett.

A megfelelő szabályzatok értelmében december 6-tól már kereskedhettek a befektetők, az elmúlt három tőzsdei kereskedési napon összesen közel 20 700 részvény cserélt gazdát több mint 14 millió forint értékben, 116 kötés során.

"Három kereskedési napot követően egyelőre még nehéz bárminemű tapasztalatot megfogalmazni, de a visszajelzések és a kereskedési adatok alapján úgy tűnik, hogy a piac pozitívan fogadja a részvények felosztását. Az eddigi eredmények hosszabb távon mindenesetre bizakodásra adnak okot" - idézik a közleményben ifj. Chikán Attila, az Alteo Group vezérigazgatóját.

A társaság november 8-i rendkívüli közgyűlésén úgy döntöttek, hogy az alaptőkéjének változatlanul hagyása mellett nyolcszorozzák meg a részvények számát. A vállalati papírok nyolcadolása eredményeképpen a korábbi 2.050.150 darab 100 forint névértékű "A" sorozatú törzsrészvény helyébe pénteken 16 millió 401 200 darab, egyenként 12,5 forint névértékű dematerializált törzsrészvény lépett. A részvények felosztása a vállalati papírokhoz kapcsolódó egyéb jogokat nem érintette.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!