Rosszabbra fordult a hangulat a világban, ráadásul erre  még rossz amerikai makro adatok is érkeztek, ami a dollárt erősítette az euróval szemben - mondta Ruszonyi Ákos, a Commerzbank devizakereskedője a Napi Gazdaságnak. A dollár az euróval szemben 1,3255-ig erősödött, ami fél százalékkal jelentette alacsonyabb keresztárfolyamot az előző napi zárásnál. A folyamat késő délután gyorsult fel, aminek a hatására a forint is hirtelen tört ki az elmúlt napokat jellemző sávjából a 295 forintos szintet áttörve. Inne gyorsan 296 fölé pattant az árfolyam, ami már több mint 1 százalékos gynegülést jelentett a forint szempontjából.

A dollárral szemben még többet 1,5 százalékot veszített erejéből a forint, ami 223 forintos árfolyamot jelentett délután. A svájci frank 245,50 környékére pattant fel, ami 1,1 százalékos mínuszt takart.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!