Péntek reggelre az euró jegyzése a csütörtöki 250,20 forint körüli szintekről 250,70 környékére emelkedett, majd némi délutáni ingadozást követően 251 fölé vette az irányt. Az amerikai fizetőeszköz az USA szeptemberi fogyasztói bizalmi indexének közzététele után tovább gyengült az euróhoz viszonyítva, a keresztárfolyam átlépte az 1,4210-es határt, így a dollár forintjegyzése bőven a 177-es szint alá került. Az ING Bank devizakereskedője úgy véli, technikailag akár 1,4350-ig is elmehet az euró/dollár kurzus. Hozzátette: a jövő héten kismértékben tovább gyengülhet a forint, az euró árfolyama 252-253-ig emelkedhet, de az sem zárható ki, hogy 251 körül ragad be a kurzus.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!