Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Magabiztosan a pozitív tartományban tartózkodott a hét első napján a BUX, amiben segített az enyhén pozitívabbra forduló globális befektetői hangulat is - igaz, sem a mozgás, sem a forgalom nem volt túl nagy. A délelőtti órák 19 669 pontos napon belüli minimuma után a pesti részvénykosár délre egészen 19 880 pontig kapaszkodott, ahonnan azonban lassú ereszkedésbe kezdett. A zárószakasz végén 19 743 ponton állt meg a BUX, ami 0,6 százalékos felértékelődés pénteki zárószinthez képest. A forgalom nem volt egetrengető, nem érte el az utóbbi hónapokban átlagosnak mondható tízmilliárd forintot sem az adásvételek együttes értéke.

A blue chipek közül kettő emelkedett és kettő esett, bár a BUX szempontjából döntőnek bizonyult, hogy pont a két nagypapír, a kosár súlyának több, mint 60 százalékát meghatározó OTP és a Mol emelkedett. A bankpapír csak egy kisebb lépést tett felfelé, a főindexszel megegyző mértékben 0,6 százalékkal lett drágább, tehát 5080 forinton zárt. A Mol viszont nagy lendületet vett, és majdnem két százalékos erősödés után 17 195 forinton kötötték vele az utolsó üzletet. A Magyar Telekom 1,1 százalékos értékvesztés után 355 forinton, a Richter pedig 0,6 százalékos lecsorgás után 35 375 forinton állt meg. A kisebbek gyógyszerpapír, az Egis viszont a másik irányba, felfelé ment, a pénteki záróhoz képest 0,7 százalékkal, aminek megfelelően 21 445 forinton zárt - ráadásul magához képest komoly, több, mint félmillárd forintos forgalom mellett. A parkett többi része kongott az ürességtől, a Danibiusszal és az Appinennel is mindössze 9-9 millió forint értéken születtek kötések. A hotelpapír 4,7 százalékot emelkedett, míg az irodarészvény 2,3 százalékot esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!