Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Elemzők szerint a folyamatokat az euró gyengülése határozza meg. Az euró/dollár keresztárfolyam csütörtök reggelre háromheti mélypontra, és a 100 napos mozgóátlag alá, egészen 1,4113 dollárig süllyedt. A heves piaci reakciót Nout Wellink, az Európai Központi Bank Kormányzótanácsának holland tagja váltotta ki egy csütörtökön megjelent interjúval, amelyben az euróövezeti adósságválsággal összefüggésben azt hangoztatta, hogy meg kell duplázni a bajba került országok megsegítését célzó uniós pénzalap forrásait.

Az euró gyengült, a befektetési menedéknek tekintett svájci frank pedig tovább erősödött, a forinttal szemben is. Egy frank 222,44 forintba került csütörtök reggel. Szerda este 219 forint körül, szerda reggel 216 forint körül volt a frank.

Az eurót 266,78 forinton jegyezték csütörtök reggel, a szerda esti 265,90 és a szerda reggeli 264,82 forint után. Az amerikai dollárt 189,04 forinton jegyezték csütörtökön kora reggel a nemzetközi devizapiacon. Előző este 188,11 forint, előző reggel 183,81 forint volt egy dollár.
Száz japán jent 233,93 forinton jegyeztek csütörtök reggel. Szerda este 232,36 forint, szerda reggel 228,04 forint volt száz jen.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!