A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 123,21 pontos, 0,53 százalékos csökkenéssel, 23 234,03 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 10,4 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen alakultak az előző napi záráshoz képest.

Az Equilor elemzésében kiemelte, hogy a kereskedés pesszimista hangulatban indult az észak-amerikai tőzsdéken, ennek átgyűrűző hatása a hazai részvényeknél is megjelent. Az OTP Bank ukrán leánybankjában 2,52 milliárd hrivnyás tőkeemelést hajtott végre, a hír hatására a részvényeket 5720 forinton is adták, végül a bankpapír 1,1 százalékos mínuszban 5753 forinton zárt.

Sándor Dávid, a KBC Equitas elemzője az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy a Mol árfolyama többnyire azért tudott erősödni, mert az olajfinomítás üzletágnak kedvez az alacsony olajár. A délelőtt nyilvánosságra hozott német hangulatindex kedvezőtlen januári alakulása, illetve az olajár mérséklődése bizonytalanságot okozott a piacon, emiatt csökkentek a tőzsdeindexek. Európában a banki papírok estek, ennek hatása lehet, hogy az OTP árfolyama csökkent. Az elemző kitért arra, hogy az olajárcsökkenés és a rubelárfolyam gyengülése a dollárhoz képest nem kedvezett az orosz kitettséggel rendelkező Richter és OTP papíroknak.

A Mol 150 forinttal, 1,10 százalékkal 13 725 forintra erősödött, 1,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 65 forinttal, 1,12 százalékkal 5753 forintra csökkent, forgalmuk 6,0 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,25 százalékkal 397 forintra nőtt, forgalma 79,5 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 89 forinttal, 1,62 százalékkal 5410 forintra esett, a részvények forgalma 2,7 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!