A 30 vezető iparvállalat Dow Jones (DJIA) indexe 0,01 százalékkal, az S&P 500 0,12 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 0,08 százalékkal állt keddi záróértéke alatt a nyitást követő percekben.

Néhány kedvezőtlen vállalati eredmény-beszámoló megállította az indexek emelkedését, és elemzők szerint új impulzusokra van szükség, hogy folytatódjon a fellendülés. Mindamellett a félidejénél tartó jelentési szezon eddig nagyrészt biztató eredményeket hozott, az S&P 500 index kosarában szereplő, eddig jelentő vállalatok 70 százaléka a várakozásokat meghaladó nyereségről számolt be.

Kedden erősödéssel zárt New York. A DJIA 0,72 százalékkal, az S&P 500 0,16 százalékkal, a Nasdaq Composite pedig 0,18 százalékkal emelkedett.

Az olajpiacon a keddi erőteljes drágulás után kevéssé mozdultak el a jegyzések. Az árakat támogatja, hogy a felmérések szerint csökkenőben vannak a globális készletek, és a kereslet nő. Khalid al-Falih szaúd-arábiai energiaügyi miniszter kijelentette, a királyság arra törekszik, hogy az iparosodott országokban az öt éves átlagszintre csökkenjenek az olajkészletek. Kilátásba helyezte azt is, hogy az OPEC, Oroszország és néhány más nagy exportőr meghosszabbítja a jövő márciusban lejáró termeléscsökkentési megállapodást, amelynek keretében januártól napi 1,8 millió hordóval fogták vissza a kínálatot.

Kora délutánig a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordójának (159 liter) ára 18 centtel 52,29 dollárra csökkent, a globális referenciaminőség, az északi-tengeri Brent típus jegyzése viszont 3 centtel, 58,36 dollárra ment föl.

A dollár kissé gyengült, az euró kora délután 1,1782 dollár körül forgott a reggeli 1,1761 dollárral szemben.

Az arany ára csökkent miután híre ment, hogy republikánus szenátorok a gyorsabb kamatemelést pártoló John Taylort, a Stanford Egyetem professzorát látnák szívesen Janet Yellen utódjaként az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed élén. A magasabb kamatok felnyomják a kötvényhozamokat csökkentve az arany mint nem kamatozó befektetési eszköz iránti keresletet, és erősítve a dollárt, ami megdrágítja az aranyat a nem dollárral fizető vásárlók számára. A fém unciáját (31,104 gramm) kora délután 1273,76 dolláron jegyezték az azonnali piacon, 0,2 százalékkal alacsonyabban, mint kedden.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!