Az alacsony forgalmú és eseménytelen piacon alig született konkrét üzlet, és még ajánlati szinten sem volt aktív a kereskedés. A forint kurzusa napközben egy viszonylag szűk sávban, 11,73 és 11,92 százalék között mozgott. Az eurót a bankok késő délután 243,50/70 forinton váltották, ami némileg magasabb a korábbi záró árfolyamnál. A dollár esetében viszont ismét csökkent az árfolyam, a 261,80/262,00 forintos jegyzés a nemzetközi pénzpiaci tendenciákat mutatja, az euró dollárral szembeni emelkedését tükrözve. Az overnight kamatok viszont továbbra sem akarnak elmozdulni a 7,5–7,75 százalékos szintről. A napok óta jellemző árak vélhetően a pénteken kifutó tartalékolási periódus további részében már nem is fognak változni, hiszen megfelelő a likviditás a piacon. Jelentősen emelkedtek viszont a kamatok a hosszabb futamidőkre. Az államháztartás helyzetének bizonytalansága miatt felerősödtek a kamatemelési várakozások, egyéves lejáratra már 9 és fél százalékon születtek az üzletek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!