Tokióban a Nikkei-225 index 0,88 százalékos, 144,28 pontos gyengüléssel, 16 229 pontra csökkent, heti szinten 0,56 százalékkal csúszott lejjebb. Az amerikai részvényárfolyamok csütörtöki gyengülése pénteken megviselte a japán részvényárfolyamokat.

Az eladási hullámnak azonban véget vetett a japán kormány bejelentése, hogy kitartanak a nyugdíjalapok rendszerének átalakítása mellett. A befektetők abban bíznak, hogy a nyugdíjalapok részvényvásárlásba kezdhetnek, ha módosítják a portfóliójuk összetételét szabályozó törvényeket.

Szöulban a Kospi index 0,12 százalékkal, 2,47 ponttal csökkent és 2031 pontra változott, heti szinten 1,08 százalékot veszített az értékéből. Pénteken napközben kéthónapos mélypontra esett a Kospi, de onnan sikerült visszakapaszkodnia, részben a Samsung Electronics 2,5 százalékos erősödése miatt.

Sydneyben az S&P/ASX-200 index 1,28 százalékos, 68,77 pontos csökkenéssel 5313 ponton végzett, heti szinten 2,20 százalékot esett, féléves mélypontra jutott. Az ausztrál dollár gyengülése, a vasérc árának csökkenése és az Amerikából átszivárgó kedvezőtlen hangulat együttes hatása miatt általános eladási hullám alakult ki.

A tokiói zárás után még nyitva tartó hongkongi tőzsdén 0,36 százalékos gyengülés, Sanghajban 0,14 százalékos erősödés volt. A kereskedési volumen alacsony volt, a következő héten több nap is szünetel majd a tőzsdei kereskedés mindkét városban, nemzeti ünnepnapok miatt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!