A tranzakciót aukció keretében bonyolították, ahol 2100 forint volt a minimális ajánlati ár. A vevő piaci információk alapján a KBC volt, aki azóta meg is vált a csomagtól tőzsdei eladások keretében. A tőzsdén hétfőn délután a 2700 forintos szintről meredeken zuhanni kezdett a Rába jegyzése, árfolyama 1,7 milliárd forintos forgalommal öt százalékkal 2556 forintig esett. Tegnap reggel nyugodtan indult a kereskedés, utána azonban ismét meredek zuhanás következett, az árfolyam 2415-ig jutott, majd 2-ig 2550-ig korrigált, végül 2504 forinton zárt. A forgalom ismét hatalmas volt, mintegy 6,4 milliárd forintnyi. Az ismertek alapján Győr város a 2550 forinton forgó részvényeket 400 forinttal olcsóbban adta el, ami a közel egymillió darabos paketten mintegy 400 millió forintos veszteségnek felel meg. A történethez ugyanakkor hozzátartozik, hogy a győri önkormányzat bármilyen formáját is választotta volna az értékesítésnek, nem tudták volna a korábbi 2700 forintos árfolyamon értékesíteni a csomagot...

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!