Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Société Générale elemzői közzétették friss előrejelzéseiket a globális gazdasági növekedésre vonatkozóan, melyben felsorolták azokat az alacsony valószínűségű eseményeket is, melyek váratlan összeomlást okozhatnak a piacokon. Ezeket a pénzügyi világ csak fekete hattyúnak hívja - írja a CNBC-re hivatkozva a Portfolio.hu.

A globális növekedésre nézve számos fontos veszélyforrást azonosítottak, ezek között a legfontosabb a szakértők szerint a gazdaságpolitikai és szabályozói bizonytalanság növekedése Európában és Amerikában. Ez egyrészt folyamatosan visszafogja a munkaerő felvételt és a strukturális reformokkal kapcsolatos kísérleteket, másfelől megvan a veszélye egy olyan kedvezőtlen kimenetelnek, ami pénzügyi instabilitást okoz.

A politikai bizonytalanság okozta kockázatok növekedésének összességében 30 százalékos valószínűséget ad a SocGen. Az elemzők szerint ugyancsak fontos kockázati tényező a kínai gazdaság esetleges kemény landolása, bár ennek valószínűsége csökkent, most 20 százalék esélyt látnak rá. Az inflációval és jegybanki szigorítással kapcsolatban bekövetkező piaci átárazódások ugyancsak 20 százalékos valószínűséggel szerepelnek, míg a fogyasztók növekvő megtakarítása 10 százalék eséllyel szintén ott van a listán.

A SocGen Amerikában jövőre 2,2 százalékos GDP-növekedéssel számol, az eurózónában pedig 1,4 százalékos növekedést jeleznek előre, míg Kínában 6 százalékot. Az elemzők szerint 2017 végére az olajár 60 dollár lehet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!