Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tegnap és ma délelőtt a 300 forintos szint erősségét teszteli a piac az euró/forint keresztárfolyamban. A 300 forintos euró nem csak lélektanilag jelent fontos állomást - minden kerek számnak jelentősége van - de mivel decemberben kétszer is sikeresen megállította a forint erősödését, ezért korábbi támaszból ellenállássá vált a grafikonon. Ha áttörne - most még csak másdoszor teszteli a piac ezt a régiót az árfolyamban - akkor az egy emelkedő háromszögre emlékeztető alakzatot is érvényesíthetne a grafikonon, amelyből számolt célárfolyam a 315 forint körüli zónába mutatna. Törésről egy 303 feletti zárás eseténe lehetne beszélni.


A grafikon a közvetlenül a grafikonból való kereskedést lehetővé tévő Alfatrader Trading Station II grafikonrajzoló programjával készült.

A rossz hír az, hogy bár új, legitim csúcs még nem alakult ki, azonban számos technikai jel mutat arra, hogy a januárban elindult forinterősödési hullámnak vége, s ez középtávú trendfordulót is jelenthet egyben. A trendhez tartozó mozgóátlag elesett, egyelőre érvényes, forinterősödést jelző trendvonal nincs érvényben, a trendhez tartozó 35 napos RSI csökkenő trendvonala további forintgyengülés esetén veszélybe kerülhetne. Ha vannak még tartalékai egy esetleges forinterősödésnek, akkor annak ezen az árszinten illene megmutatkoznia, különben ismét a hosszútávú emelkedő trendcsatorna kaphatna főszerepet az eseményekben, ennek teteje pedig most már jóval a januárban megtapasztalt euró csúcsok felett jár.

A grafikon a közvetlenül a grafikonból való kereskedést lehetővé tévő Alfatrader Trading Station II grafikonrajzoló programjával készült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!