Hathavi csúcspontjára érkezett az arany határidős ára a csütörtöki zárásra, jövő évi szállításra elérte az unciánként 1000 dolláros értéket, a gyengülő dollár és befektetési alapok vásárlásai segítették az emelkedést. A decemberi határidős ár 19,2 dollárral 997,7-re emelkedett a New York-i árutőzsdén, február óta nem járt ilyen magasságban. Októberre 996,3, míg jövő áprilisra 1000,2 dolláros árfolyam alakult ki. A londoni arany fixing unciánként 983 dollárra emelkedett csütörtökön. A történelmi adatok elemzéséből kiderül: az arany árának tipikus emelkedési időszaka szeptember indul el, az év végi ünnepek felé haladva pedig egyre nő a legnagyobb aranyfelhasználó országok kereslete. A New York-i zárást követően a tokiói Globex elektronikus kereskedésen péntek délutánra 6,6 dollárral 991,1-re esett vissza a nemesfém ára, miután a 990,8 dolláros mélységet is megjárta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!