Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hernádi szerint az INA kapcsán nem Horvátország és Magyarország közötti ügyről van szó, inkább arról, hogy milyen modellben működtetik a Mol horvát leányvállalatát: az INA jelenleg piaci alapon működik, de a horvát kormány és egyes üzleti körök azt szeretnék, ha az INA állami vállalatként működne tovább - idézte a portfolio.hu a CNBC-t.

Hernádi a magyarországi energetika átalakulásával kapcsolatban elmondta, hogy vannak olyan energiavállalatok, amelyeknek a kormány felajánlotta, hogy megvásárolja a külföldi tulajdonosaiktól a részesedéseiket, amennyiben azok el kívánják adni. A CNBC azt kérdezte a riportban, hogy az energiacégek egyfajta államosítása nem visszalépés-e a kommunista időkbe, és nem kellene-e a piaci folyamatokra bízni a Hernádi úgy reagált, hogy az energetikai cégek privatizálása megtörtént az 1990-es évek végén és a 2000-es évek elején, de a rezsicsökkentések miatt egyes energiacégek nyilván nem elégedettek a jelenlegi helyzettel, a kormány célja pedig nem az államosítás, az állam csupán ajánlatot tett ezeknek a cégeknek, hogy megvásárolja őket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!