Az MKB Bank, az Erste, a K&H, a Budapest Bank és az FHB az az öt bank, amelynek pénzügyi erejével kapcsolatos besorolását csökkentette a hitelminősítő. Az Erste helyi és külföldi devizában denominált adósságának besorolása Baa3-ról Ba1-re módosult, hasonlóan változott az FHB besorolása is.

Az OTP Bank Nyrt. D+ önálló pénzügyi erő (BFSR) besorolását stabil kilátással megerősítette a hitelminősítő, tekintettel az OTP Bank által a válság során tanúsított ellenálló-képességére és az üzleti modelljében megmutatkozó diverzifikáció előnyeire. Ugyancsak változatlan maradt a bank devizában denominált betéteinek Baa3 besorolása - áll az OTP közleményében.

Ezzel egyidejűleg a bank forintban denominált betéteinek, valamint devizában denominált szenior adósságának besorolása a szuverén hitelminősítéssel megegyező Baa3-ra módosult. A bank alárendelt (LT2) adósságának hitelminősítése Ba1-re, míg hibrid sorozatainak (UT2) besorolása Ba2-re módosult.

Az önálló pénzügyi erő (BFSR) minősítésének kilátása stabil, míg a többi hitelbesorolás minősítői kilátása a szuverénnel megegyezően negatív.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!