Az ÁKK az idén megszokott 50 milliárd forint értékben hirdetett meg 12 hónapos diszkont kincstárjegyet. Tavaly november-decemberben még 40 milliárd forint értékben hirdetett meg 12 hónapos diszkont kincstárjegyet az ÁKK.

Az elsődleges forgalmazók 120,480 milliárd forint ajánlatot tettek a D120307 jelű, 2012. március 7-én lejáró kincstárjegyre. A kereslet lényegében nem változott a két héttel ezelőtti 121,379 milliárd forintról.

Az ÁKK a meghirdetettnek megfelelő összegben fogadott el ajánlatot 5,98 százalékos, az előző aukción kialakultnál két bázisponttal magasabb átlaghozammal. Az átlaghozam 5 bázisponttal haladta meg a 12 hónapos kincstárjegy szerdai 5,93 százalékos másodpiaci referencia hozamát, amelyet ugyancsak a jövő március 7-én lejáró sorozatra számoltak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!