Az euró csendes kereskedésben, igen szerény forgalom mellett 251 forint plusz-mínusz 40 filléres sávban ingadozott hétfő délelőtt, azaz valamivel feljebb, mint múlt pénteken. Később - igaz minimális forgalomban - az euró jegyzése 251,75 forintig menetelt, majd a 251 forintos szintre korrrigált. A régióban hasonló volt a helyzet, a zloty is előbb gyengülni kezdett, aztán ledolgozta a hátrányát. A dollár újabb rekordmélységben járt az euróhoz viszonyítva, az amerikai fizetőeszköz forintjegyzése 175,50 körüli szintig esett a bankközi devizapiacon, majd 176,40 forintra javított. Devizakereskedők jelezték, hogy a magyar fizetőeszköz a dollárnak köszönheti erejét. Ha nem volna ilyen szélsőségesen gyenge az amerikai deviza, az euró 2-3 forinttal is drágább lehetne, azaz a 253 forint körüli szinten mozogna. Amíg számottevő változás nem történik a nemzetközi piacokon, s itthon sem jelenik meg a devizapiacot megrengető esemény, akkor marad a sávkereskedés, vagyis 250 és 252 forint között mozoghat az euró kurzusa.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!