Bár Kelet-Ukrajnában fegyveres harcok robbantak ki, nem ez mozgatja a devizapiacokat - mondta Csajbók Róbert, az ING devizapiaci keresekedője. A forint csak kis mértékben gyengült a főbb devizákkal szemben és a régiós devizák között sem láthatóak pánik jelei. Az eurót 307,27, a dollárt 222,72, a svájci frankot 252,76 forinton jegyezték 1,38 dolláros euróárfolyam mellett.

A szakember szerint jelenleg az Ukrajnából és Oroszoszrágból menekülő tőke inkább a régióban keresi a helyét, vagyis még erősebb hozaméhség a befektetők között. Abban is reménykednek a piacok, hogy az ukrán történések izoláltak maradnak, nem terjednek tovább, így nem tudnak "nagy kárt" okozni.

Miután a régióból nem menekül a tőke, Csajbók a következő napokban inkább forinterősödésre számít, kedden 306,50 és 308, a következő pár napban pedig 305 és 312 forint közötti sávban várja az euró árfolyamát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!