Az S&P indoklása szerint a felminősítés elsősorban azon várakozásait tükrözi, amely szerint a Mol hitelmutatói a korábbi előrejelzéseket meghaladó mértékben erősödnek a jobb downstream (feldolgozási és kereskedelmi) teljesítményének köszönhetően, és a Mol adóssághoz viszonyított operatív eredménye (FFO - funds from operations) várhatóan átlagosan meghaladja a 45 százalékot, ami összhangban van egy közepes pénzügyi kockázati profillal.

A stabil kilátás összhangban áll azon várakozásaival, amely szerint a Mol finomítói üzletága stabil pénzáramokat fog generálni még egy 2016-ban bekövetkező 30 százalékos iparágszintű finomítói árréscsökkenés feltételezése mellett is, miközben az Upstream üzletág (kutatás és kitermelés) teljesítménye az emelkedő olajárral összhangban fokozatosan javulni fog.

A Mol a következő években is elkötelezett marad az erős mérleg, illetve a pénzügyi stabilitás és rugalmasság megtartása mellett, és ez szilárd alapokat biztosít a befektetésre ajánlott hitelminősítéshez is - mondta Simola József, a Mol csoportszintű pénzügyi vezérigazgató-helyettese.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!