A tájékoztatás szerint a tőzsdetagok részvénypiaci rangsorát ezúttal is a Concorde Értékpapír Zrt. vezette, melyet a második helyen az Erste Befektetési Zrt., harmadikként pedig a WOOD & Company Financial Services a.s. követett.

A BÉT azonnali piacának forgalma júliusban meghaladta a 160 milliárd forintot, amihez a részvények 154 milliárd forinttal járultak hozzá. Így a részvénypiacon átlagosan napi 6,7 milliárd forintos forgalmat bonyolítottak le a befektetők. Ez 28,6 százalékkal haladta meg a tavalyi év hasonló időszakában mért 5,2 milliárd forintos értéket és 14,5 százalékkal marad el az elmúlt hónap eredményétől.

A származékos piac árfolyamértéken számított összforgalma meghaladta a 204 milliárd forintot, melyet 612 ezer kontraktus megkötésével értek el az érdeklődők. Ez a teljesítmény 19 százalékkal haladta meg a múlt év júliusában tapasztalt értéket, de 26,3 százalékkal elmaradt az előző hónaphoz képest.

A júniusi részvénypiaci rangsorhoz hasonlóan júliusban is a Concorde Értékpapír Zrt. végzett az élen, 88,7 milliárd forintos forgalmával, ez az ügyletek összértékének 28,9 százalékát tette ki. Második helyen az Erste Befektetési Zrt. állt 16,9 százalékos részesedéssel, majd a WOOD & Company Financial Services a.s. következett 15,5 százalékkal. Negyedik és ötödik helyre a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe és az OTP Bank kerültek, 9 és 7,2 százalékos piaci részesedéssel - olvasható a tájékoztatásban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!