Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kedden mintegy 2 forintos sávban mozgott az euró, 314,15 és 316,05 forint között - tájékoztatta a Napi.hu-t Csajbók Róbert, az ING Bank devizapiaci kereskedője. Az euró egysége öt óra előtt pár perccel 315,9 forintot ért, azaz a nap csúcs közelében fejeződhet be a kereskedés, amit nem tart túl jó jelnek a szakember. (Ugyanekkor egy dollár 240,6, egy font 397,2, egy svájci frank 261,5 forintot ért.) Mint mondta, egész nap nagy forgalom volt, folyamatos vételi érdeklődés van a nemzetközi befektetőktől, "mindenki euró-forint vétel miatt hívott".

Gondot okozhat, hogy a forint nem tud 315 alatt megmaradni, hiszen ez a szint "ilyen nyugodt hangulatban nem néz ki jól" - magyarázta Csajbók, aki szerint félő, hogy hamarosan a 315 és 318 közötti sávhoz szokhatunk hozzá. A képet az is rontja, hogy a forint régiós összevetésben is alulteljesít, egyértelműen kilóg a sorból.

A következő napok hozhatnak egy kis mozgást, hiszen például szerdán megjelenik a pozitív meglepetést keltő második negyedéves magyar GDP-adat részletes statisztikája, pénteken amerikai munkaerő-piaci makroadatok mozgathatják meg a piacot, ezen kívül pedig nagy mozgást maximum az okozhat, ha komoly változás történik az ukrán válságban, illetve az EU-orosz kapcsolatokban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!