Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az euró jegyzése hétfő este 311,86 forinton alakult, ami 0,5 százalékkal magasabb árfolyam a péntekinél. A dollárért 0,2 százalékkal kellett többet adni a múlthét végi árfolyamhoz képest, ez 276,82 forintos dollárárfolyamot jelentett hétfő este.

A svájci frankkal szemben 0,5 százalékos gyengülést követően 283,83 forintot kellett adni. A dollár hétfőn gyengült az euróval szemben, az euró jegyzése este 1,1267 dollárnál járt.

A régiós devizák a cseh korona a pénteki szintje körül, 27,03 koronánál mozgott hétfő este, a lengyel zloty és a román lej viszont gyengült a közös pénzzel szemben. Utóbbi csak 0,2 százalékkal 4,4849 lejre, a lengyel zloty viszont 1,2 százalékos gyengülésen ment keresztül, estére 4,4139 zlotyt ért egy euró. A zloty gyengülésében szerepet játszottak a devizahitelek átváltásával és a kamatcsökkentéssel kapcsolatos kockázatok miatti aggodalmak, illetve befektetők attól tartanak, hogy az S&P után a Moody's is leminősíti majd Lengyelországot a közelgő felülvizsgálata során.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!