Megvásárolta a Milton Hitelezési Zrt. részvényeit az Appeninn Nyrt., így mostantól a tevékenységi köre is bővül a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett vállalatnak. A tranzakciót a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyta, a társaság sajátrészvényekkel fizet a Milton részvényeiért az eladó Wallis csoportnak - közölte a vállalat.

A felvásárlás jól illeszkedik az Appeninn stratégiájába, mivel ezzel a vállalat tovább szélesítette tevékenységi körét az ingatlangazdálkodáshoz kapcsolódó területeken. Az akvizíciót követően az Appeninn tovább bővülő ingatlanportfoliójához immáron a csoporthoz tartozó vállalattól tud ingatlanlízing szolgáltatást igénybe venni, és akár ingatlanbefektetést tartalmazó követeléseket vásárolni. A megvásárolt vállalat a jövőben AppeninnCredit Hitelezési Zrt. néven folytathatja tevékenységét.

Az Appeninn tovább folytatja a tavaly megkezdett növekedési stratégiájának végrehajtását, és idén a működési hatékonyság növelése mellett dinamikus növekedést, ingatlanok, valamint ingatlanokat kezelő projektek (vállalatok) vásárlását tervezi, tovább növelve ezzel a társaság nyereségtermelő képességét.

A közlemény szerint mindez komolyan hozzájárulhat ahhoz, hogy a vállalat idei évben elért eredménye után jövőre osztalékot fizethessen részvényeseinek.

Az Appeninn csoport által kezelt ingatlanok kihasználtsága továbbra is kiugróan magas, 95 százalék feletti, mely jelentősen meghaladja a piaci átlagot. Az Appeninn célja, hogy az újabb akvizíciókat és a növekedést a tőkepiac által nyújtott forrásbevonási lehetőségekre alapozza, melynek köszönhetően akár megduplázza kezelt ingatlanportfoliójának méretét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!