Nikkei225

Az amerikai költségvetési aggodalmak átmenetileg lekerülni látszanak a napirendről, így a japán piaci szereplők ismét a hétfőn hajnalban közzétett, nagyszámú gazdasági adatközlésekre- és döntéshozói kommentárokra koncentrálhattak.

Így míg a szigetország külkereskedelmi mérlegének vártnál magasabb hiánya-, valamint a gazdaság mérsékelt növekedése mellett a 2%-os inflációs célszintet ismét megerősítő jegybankelnöki kommentek a japán jen gyengülésén keresztül a Nikkei-t is támogatták a hét első napján.

A japán részvényindex felfelé kapaszkodik, a trend pedig rövid távon felfelé mutat. A szeptember második felében látott negatív korrekciót követően a Nikkei újfent a 14 400-as szint- és az 50-napos mozgó fölé került; így a továbbiakban a 14 940-es ellenállás visszafoglalása adhat újabb lendületet az ismételt emelkedés lehetőségének.

Nikkei225
Kép: Admiral Markets

EURPLN

Az elmúlt hetek zloty-erősödése egyelőre kifulladni látszott: az EURPLN kurzusának pedig nem sikerült szignifikáns módon a hosszú távú, emelkedő trendvonal alá süllyednie. A továbbiakban a 21-napos mozgó, valamint a 4,1960 szint által határolt tartomány jelentheti az első fontos ellenállási zónát; azonban a 4,23-as szint eléréséig csupán pozitív korrekcióról beszélhetünk. Így bár rövid távon lehet még tere az esetleges emelkedésnek; a pirossal jelzett trendvonal törése esetén, 4,1565 alatt bezárva ismét az eladók vehetnék kezükbe az irányítást.

EURPLN
Kép: Admiral Markets

USDHUF

A 217-es lokális mélypont letörését követően tovább erősödött a forint: a későbbiekben a 214-213,50-es zóna jelenthet meghatározó támaszt az USDHUF számára; míg felfelé, a 217-es ellenállás fölé emelkedve ismét a korábbi hónapok kereskedési sávja várhatná a devizapárt, amelyhez a 222-es kiemelt ellenálláson keresztül vezethetne a kurzus útja.

USDHUF
Kép: Admiral Markets

Nikkei225, EURPLN, USDHUF - technikai elemzés 2013.10.21.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha részvényindexekkel vagy devizapárokkal kereskedne: esetleg további kérdése van; a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!