Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Facebook közzé tette a második negyedéves gyorsjelentését, amelyben 791 millió dolláros profitról, azaz 30 cenets részvényenkénti nyereségről jelentett az egy évvel ezelőtti 333 millió dolláros profit, vagy 13 centes egy részvényre eső nyereséghez képest. A bevétel 2,91 milliárd dollárra nőtt 1,81 milliárdról, a kiigazított nyereség 42 cent lett részvényenként - írja a Marketwatch.

A FactSet által megkérdezett elemzők átlagosan 32 centes részvényenkénti nyereséggel számoltak 2,8 milliárd dolláros árbevételre vetítve.

A közösségi oldal 61 százalékos árbevétel-növekedésében a mobilhirdetések a reklámbevételek mintegy 62 százalékát adták a negyedévben, ez az első negyedévben 59, egy évvel korábban pedig 30 százalék volt.

A havi szinten aktív felhasználók köre a tavalyi hasonló időszakhoz mérten 14 százalékkal 1,32 milliárdra emelkedett június végére, a napi szinten aktív felhasználók száma pedig júniusban átlagosan 829 millió fő volt, ami 19 százalékkal magasabb az egy évvel korábbihoz képest.

A mobilfelhasználók körében a napi szintű felhasználók száma júniusban átlagosan 654 millió volt, ami 39 százalékos növekedést jelent 2013 júniusához képest.

A Facebook részvényei az eredmények közlése után 4,1 százalékos emelkedést mutattak a tőzsdezárást követően.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!