A bányászati leányvállalatok értékesítését a közlemény a nehéz pénzpiaci viszonyokkal és a külső partnerek fizetésképtelenségével indokolja, bár feltételezhetően az érdemi tevékenységet évek óta nem folytató társaság előtörténete sem segítette elő a finanszírozás előteremtését.

A belső átszervezési folyamatot követően véglegesítésre kerülő szerződéstervezet alapján a szellemi termékek, földterületek és kutatási jog kerülne értékesítésre, míg a sugárvédő nehézbeton alapanyag Baritmix termékcsalád többsége maradna a Hun Miningnál, míg a megállapodás értelmében az anyaghányót harmadik félnek értékesítenék.

A közlemény szerint a tranzakció letéti megállapodásokon keresztül bonyolódna, a Davies Corporation első körben a Hun Mining 29 százalékos részesedését szerezné meg. Ehhez már szerződött a jelenlegi nagytulajdonos Servertech Inc-el a tulajdonában lévő 15,47 millió részvény megvásárlására. (A tavalyi tőkeemelésből származó, már többször tulajdonost cserélt részvények azóta sincsenek bevezetve a tőzsdére, mivel a novemberi határidő letelte óta sem született meg a befolyásszerzés kapcsán kötelező nyilvános vételi ajánlat, amiért már a PSZÁF is százmilliós bírságot szabott ki az eredeti apportáló cégekre.)

A közlemény szerint a tervezett lépések kapcsolódnak a holland 6GMobile nevű céggel folyó tárgyalásokkal, amely során a 6G tulajdonosai Hun Mining részvényeket vásárolnának, míg az anyavállalatot értékesítenék a Genesis utódjának.

Kérdés persze, hogy a kútba dőlt napelem-, illetve bányászati-sztori után mi sül ki a legújabb, ezúttal telekommunikációra irányuló tervből.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!