Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A CNBC által megkérdezett elemzők szerint a londoni FTSE-100 index 0,2 ponttal, a frankfurti DAX-30 index 13 ponttal, a párizsi CAC-40 index pedig 1,3 ponttal emelkedhet a nyitásban - írja az MTI.

Fontosabb vállalati gyorsjelentések és a kereskedést befolyásolni képes fontos makroadatok nem várhatóak. Délelőtt a müncheni ifo gazdaságkutató intézet közzéteszi német üzleti hangulatindexét novemberről, majd az olasz statisztikai hivatal az ipar rendelésállományának szeptemberi alakulásáról számol be. A befektetők ugyanakkor szoros figyelemmel követik a németországi és írországi belpolitikai bizonytalanságokat.

New Yorkban rövidített kereskedés lesz csupán, három órával korábban zár be a tőzsde, miután csütörtökön a haladás ünnepe miatt nem volt kereskedés. (Trump: nagy, vaskos, csodás adócsökkentésen dolgozom.)

Ázsia és a csendes-óceáni térség vezető tőzsdéin vegyesen alakult a kereskedés pénteken. Kulcskérdés, hogy pénteken miként zárnak a kínai tőzsdék, amelyek csütörtökön közel 3 százalékos mínuszban fejezték be a kereskedést.

A Morgan Stanley Capital International által számított, Japánt kivéve az ázsiai részvénypiacok árfolyam-alakulását mérő index (MSCI Asia ex Japan) 0,16 százalékkal, 568,34 pontra emelkedett, tízéves csúcsának környékén mozgott.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára egymással ellentétesen mozog a legközelebbi, januári határidős jegyzésekben. A Brent hordónként 0,20 százalékos veszteségben, 63,42 dolláron, a WTI pedig 0,72 százalékos pluszban, 58,44 dolláron forgott közép-európai idő szerint reggel nyolc óra körül.

Csütörtökön a szokásosnál alacsonyabb forgalom mellett vegyesen zártak a nyugat-európai tőzsdék. A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 index 0,02 százalékkal, 7417,24 pontra, a frankfurti DAX-index pedig 0,05 százalékkal, 13 008,55 pontra esett, míg a párizsi CAC-40 index 0,50 százalékkal, 5379,54 pontra nőtt. A páneurópai indexek közül a Stoxx Europe 600 0,02 százalékkal emelkedett, az FTSE Eurofirst 300 index stagnált, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,19 százalékkal nőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!