A fentiek alapján a tízéves amerikai kötvény 1,96 százalékos hozama mellett 5,5 százalék körüli hozam mellett ad el papírokat Magyarország. A kibocsátandó mennyiségről és a benyújtott ajánlatok összegéről egyelőre nincs információ, a piac előzetesen 2-3 milliárd dolláros kibocsátásra számított. Az ötéves amerikai papírok 0,84 százalékon forognak jelenleg, vagyis a magyar dollárkötvény hozama 4,3 százalék körül alakulhat.

Az ÁKK Zrt. mandátumot adott a BNP Paribas, a Citigroup, a Deutsche Bank és Goldman Sachs pénzintézeteknek egy amerikai dollárban denominált benchmark kötvénykibocsátás Magyarország részére történő megszervezésére. A kibocsátásra és az árazásra a piaci körülmények függvényében kerül sor - áll az adósságkezelő közleményében.

A kibocsátással kapcsolatos hírekre a forint 291 alá kapaszkodott vissza az euróval szemben, majd kicsit korrigált, így fél 12 körül 291,50 körül állt a jegyzés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!