A dán Saxo Bank veszteségei a svájci frank árfolyamküszöbének eltörlése utáni heves piaci mozgások miatt elérhetik a 107 millió dollárt is - tudósít a Reuters a bank közleményére hivatkozva.

A Saxo Bank ügyfelei közül ugyanis sokaknak nem volt megfelelő nagyságú fedezete a számláján ahhoz, hogy fedezni tudja a svájci frank pozíciókon elszenvedett veszteségeit, s ezért a banknak veszteségekkel kell szembenéznie. A Saxo ugyanakkor azt közölte, hogy ha a várható veszteségek maximumával számolnak, a bank tőkéje akkor sem süllyedne 2,15 milliárd dán korona, azaz 324 millió dollár alá, míg a tőkeszükséglete jelenleg 1,71 milliárd korona.

A koppenhágai központú bank bevételeinek mintegy kétharmada származott tavaly a devizakereskedésből. A bank a tavalyi első félévben 222 millió dán korona, azaz nagyjából 33 millió dollárnyi nyereséget ért el. Persze nem a Saxo az egyetlen brókercég, amelyet érzékenyen érintet a heves svájci frank erősödés, amely problémákat okozott az FXCM-nél, az IronFX-nél és a brit Alpari UK-nál is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!