Váratlan osztalékemelést jelentett be ma az IBM. A negyedéves osztalékát 18 százalékkal emelte meg a menedzsment részvényeként 1,3 dollárra (a korábbi 1,1 dollárról). Ez évesítve 3 százalékos osztalékhozamnak felel meg és negyedévenként 197,7 millió dolláros pluszkifizetést jelent a cégnek.

A több mint 100 éves múltra visszatekintő IBM épp egy fájdalmas átmeneti időszakot él át, amikor a hardver üzletága szenved és a dollár erősödése is rontja az eredményeket. A cél, hogy a szoftverek és a szolgáltatások - különösen a cloud computing területén - sokkal hangsúlyosabbak legyenek a vállalatnál.

Az IBM részvényei 2 százalékot erősödtek ma az osztalékemelés hírére, amivel a Dow index második legjobb teljesítményt mutató részvénye.

 


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!