Tizenegy év börtönre ítélték az Egyesült Államokban Raj Rajaratnamot, a Galleon Group LLC társalapítóját és alapkezelőjét, akit az USA legnagyobb bennfentes kereskedési ügyében találtak bűnösnek.

A vád szerint Rajaratnam több mint 72 millió dollárt keresett kiszivárgott, bizalmas információk felhasználásával többek közt a Goldman Sachs, az Intel vagy a Google részvényein.

Rajaratnamot már tavasszal bűnösnek találta az esküdtszék az ellene felhozott mind a 14 vádpontban. A még 2009 októberében letartóztatott tőzsdei szakembert és 25 társát − brókereket, menedzsereket és ügyvédeket −, azzal vádolták meg, hogy minden idők egyik legnagyobb szabású, bennfentes tőzsdei kereskedelmet folytató bűnszövetkezetét hozták létre. A bűnügy középpontjában a Galleon és a New Castle fedezeti befektetési alapok, valamint olyan neves amerikai cégek egyes vezetői állnak, mint az IBM számítógépgyártó, a McKinsey tanácsadó cég és az Intel chipgyártó.

A védelem azt állította, hogy Rajaratnam cselekedetei nem ütköztek törvénybe, döntéseit vagy legálisan szerzett, vagy nyilvános információk alapján hozta meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!