A topmenedzser ugyanis azt állította magáról, hogy a Stonehill Collegeban könyvelésből és informatikából szerzett diplomát és ez szerepelt a Yahoo! által a felügyelet felé benyújtott összes hivatalos közleményben is. Egy aktivista befektető, a Dan Loeb által irányított ThirdPoint hedge fund nyílt levélben fordult a Yahoo! Igazgatóságához.

Ebben rámutatott, hogy egy egyszerű Google keresés is egyből kidobja, hogy Thompson a Stonehill Collegeban csak könyvelői diplomát szerzett. A ThirdPoint először jóhiszeműen tévedést feltételezett, ám megkeresésükre a főiskola megerősítette, hogy Thompson csak könyvelésből diplomázott, ráadásul az informatika szakot 1983 után indították útjára, négy évvel azután, hogy az új Yahoo!-vezér végzett.

Mi több, Thompson a Business Insider információi szerint 2008 óta tüntette fel életrajzában nem létező diplomáját, igaz, a PayPal felügyeletnek eljuttatott anyagaiban nem. A ThirdPointon keresztül a Yahoo!-ban 5,8 százalékos tulajdonrésszel rendelkező Loeb a nyílt levélben mindenesetre leszögezi, a hazugság egyrészt megkérdőjelezi Thompson technológiai szakértelmét, másrészt igen rossz fényt vet a cég vezetését ilyen kritikus időpontban átvevő vezérigazgató személyére is.

Így amennyiben az igazgatóság nem rendelkezik elfogadható magyarázattal - szól a levél - reméli, hogy az igazgatóság azonnali lépéseket tesz. Ugyan a Yahoo! igazgatósága először véletlen tévedésnek minősítette az esetet, későbbi közleményükben tudatták, belső vizsgálatot indítanak az ügyben.

A teljes képhez persze az is hozzátartozik, hogy a ThirdPoint régóta szeretne magának biztosítani helyeket az igazgatóságban, így Thompson leleplezésével csak saját pozícióját akarta erősíteni.

Amennyiben Thomson és a Yahoo útjai elválnak, úgy egy év alatt ő lenne a társaság által "elfogyasztott" negyedik vezér.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!