Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az erős kezdést megtorpanás követte az amerikai tőzsdéken, így az első bő fél órát követően a Dow Jones IA, az S&P 500 és a Nasdaq index egyaránt 1-2 tizedszázalékos mínuszt mutatott.

A kezdeti erős vételi kedvet nagyban tüzelte, hogy negatívról stabilra javította az Egyesült Államok kilátásait a Standard & Poor's hitelminősítő. A világ legnagyobb gazdasága eddig csak az S&P-nél veszítette el AAA-besorolását, a Moody's és a Fitch még a legjobbak között tartja számon.

A hangulatot nem befolyásolta érdemben a jelek szerint, hogy Kínában a vártnál gyengébb termelői inflációs adat jelent meg.

A technológiai szektor átlag fölött teljesít, de kiemelhető a McDonald's is, amely a vártnál kedvezőbb májusi forgalmi adatok hatására drágult. Az árupiacon a WTI olaj nem egészen 1 százalékkal 96 dollár közelébe emelkedett, az arany irányadó határidős jegyzése viszont több mint 2 százalékkal 1383 dollárig süllyedt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!