Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A társaság közleménye szerint az idei első negyedévben 7 százalékkal kevesebb, 20,9 milliárd dollár árbevétele volt a Boeingnek, de a költségcsökkentési és hatékonyságjavító intézkedéseknek köszönhetően az üzemi eredmény 13 százalékkal 2 milliárd dollárra javult, míg az adózott eredmény 19 százalékkal 1,4 milliárd dollárra emelkedett - írja az MTI.

Jelentésében a Boeing kiemelte, hogy a negyedév során két szűzfelszállást is teljesítettek: a Dreamliner legnagyobb, 10-es verziója, valamint a Boeing legsikeresebb típusa, a 737-es 9-es verziója is ebben az időszakban szállt fel először, hogy megkezdje berepülési programját.

Az első negyedévben a társaság 4 százalékkal kevesebb, 169 gépet adott át a légitársaságoknak, a kereskedelmi típusokkal foglalkozó részleg 1 százalékkal kevesebb, 14,3 milliárd dollár bevételre tett szert.

Előrejelzésében a Boeing fölfelé módosította az egy részvényre jutó éves eredményt: a korábbi 10,25-10,45 dolláros szintről 10,35-10,55 dolláros tartományra emelte várakozásait.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!