Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Délelőtt negyed 12 körül az eurót 300,85, a dollárt 226,33, a sváci frankot pedig 243,11 forinton jegyezték 1,3294 dolláros euróárfolyam mellett. A délelőtti forintgyengülés mögött a tegnapi MNB-elnöki bejelentések (csökkenhet a kamat, nincs árfolyamcél) mellett Nagy Márton, az MNB pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelős ügyvezető igazgatójának az M1-en elhangzott kijelentése áll, miszerint az inflációs kilátásoktól függ a kamatcsökkentés - vélekedett a Napi.hu-nak Bámli Károly, a Commerzbank elemzője. Ez ugyanis arra utal, hogy a közeljövőben alacsony inflációs környezetre lehet számítani.

A szakember ugyanakkor azt is hozzátatte, hogy alapvetően - a fent említettek mellett - még az S&P hitelminősítő Kelet-Közép-Európáról szóló, tegnap kiadott jelentése is "forintnegatív" hír volt, de szintén a gyengülés felé hatna a Fed kötvényvásárlási programjának visszafogása. Utóbbival kapcsolatban azonban azt is megjegyezte: az a forint szemponjából kissé ellensúlyozhatná a "rossz híreket", ha a Fed a jövő heti kamatdöntő ülésén nem nyúlna a QE3 programjához - ennek azonban kicsi az esélye. Mint mondta: jelenleg a befektetők 48 százaléka számít arra, hogy csökkenteni fogja az amerikai központi bank a kötvényvásárlását. Ebben esetleg az lehet jó hír, hogy a legfrissebb vélekedések szerint nem 15, hanem csak 10 milliárd dollárral fogja vissza a kötvényvásárlásokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!