A Wall Street-i indexek magyar idő szerint délután öt óra után az előző napi záróérték felett mozogtak: a Dow 0,1, az S&P-500 és a Nasdaq pedig 0,2 százalékos pluszban állt. A tőzsdenyitást megelőzően egy vártnál rosszabb heti munkaerő-piaci adat látott napvilágot - az új munkanélküli segélykérelmek száma 11 ezerrel 346 ezerre csökkent, miközben a piac 345 ezres adatot várt. A befektetők figyelmének középpontjában leginkább a pénteki mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak adata áll, ebből próbálják ugyanis leszűrni, hogy a Fed a 85 milliárd dolláros kötvényvásárlási programját mikortól méréskelheti - ami eddig az eszközáraknak is támaszt nyújtott.

Eközben az Európai Központi Bank (ECB) elnöke a jegybank kamatdöntő ülését kötveően - amelyen változatlanul hagyta az irányadó rátát - arról beszélt, hogy az ECB stábja a 2013-as GDP előrejelzését 0,6 százalékos zsugorodásra módosította a márciusi 0,5 százalékkal szemben, de ezzel egyidőben a 2014-es növekedési ütemet 1 százalékról 1,1 százalékra emelte.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!