Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tokióban a Nikkei-225 index 1,17 százalékkal, 219,16 ponttal, 18 971 pontra erősödött, heti szinten 0,9 százalékkal ment feljebb. A japán befektetők jó hangulatban voltak az Európai Központi Bank csütörtöki kamatdöntő ülésen után, és kedvezőnek tartják az EKB kezdődő kötvényvásárlási programját.

Szöulban a dél-koreai Kospi index 0,73 százalékos, 14,56 pontos erősödés után 2012 ponton fejezte be a napot. A kereskedés volumene közepes volt, 390 millió részvény cserélt gazdát, 418 vállalat részvényárfolyama nőtt, 400 vállalaté csökkent. Helyi elemzők szerint a befektetők keresték a kockázatosabb részvényeket is, mivel a különböző központi bankok laza monetáris politikája miatt bőséges a likviditás a nemzetközi pénzpiacokon.

Sydneyben az S&P/ASX-200 index 0,09 százalékkal, 5,26 ponttal gyengült, 5898 ponton végzett. Az ausztrál bányavállalatok részvényárfolyama pénteken csökkent a vasérc nemzetközi árának visszaesése miatt. A bányavállalatok gyenge teljesítménye lefelé húzta a többi részvényárfolyamot is az egyébként eléggé passzív piacon.

A tokiói záráskor még nyitva tartó hongkongi tőzsdén 0,26 százalékos, a sanghaji tőzsdén 0,16 százalékos gyengülés volt. A héten hivatalosan kiderült, hogy a kínai kormányzat 7 százalékos gazdasági növekedésre számít idén. A befektetők szerint ez a szám nem kellően "ambiciózus", és egyelőre nehéz elfogadni, hogy a 7 százalék körüli gazdasági növekedés lesz az új norma.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!