Az euró dél előtt egészen 291,53 forintig erősödött, ahonnan visszafordulva fél egy körül újra 292 forint fölötti szintekre tért vissza. A dollárt 223,31 forinton, a svájci frankot 235,29 forinton jegyezték, 1,3080 dolláros euróárfolyam mellett.

A régióban egyedül a cseh korona gyengült az euróval szemben, 25,76 koronát ért az euró. A lengyel zloty és a román lej is gyengült a közös európai devizával szemben: egy euróért 4,2415 zlotyt és 4,401 lejt kértek a bankközi devizapiacon.

A magyar fizetőeszköz hír nélküli, alapvetően jó nemzetközi hangulatban és alacsony likviditás mellett erősödött.

Átlag érdeklődés mellett keltek el a kincstárjegyek

A keddi aukción 50 milliárd forint értékben hirdetett meg három hónapos diszkontkincstárjegyet, amelyek 2,2 szeres lefedettség mellett 4,19 százalékos átlaghozammal keltek el. A kialakult átlaghozam a hétfői másodpiaci benchmarknál bázisponttal magasabb, míg a május 28-i aukción kialakulthoz képest 2 bázisponttal alacsonyabb szintet jelent. Az Álllamadósság Kezelő Központ végül 60 milliárdos mennyiségre fogadott el ajánlatokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!