A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,1 százalékkal, 23 539,19 pontra nőtt. Az S&P 500-as mutatója 0,31 százalékkal emelkedett, és 2587,84 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,74 százalékkal erősödött, és 6764,44 ponton zárt - írja az MTI.

Az S&P-500 index tagjaiból már több mint négyszáz cég közzétette beszámolóját és több mint hetven százalékuk az elemzői várakozásoknál nagyobb nyereségről adott számot.

Az Apple elemzői várakozásokra rácáfoló negyedéves eredménybeszámolót tett közzé, emellett bizakodó előrejelzést tett az év végi ünnepi szezon eladásaira nézve is. Részvénye több mint három százalékkal erősödött, ami átmenetileg 900 milliárd dollár fölé emelte a cég piaci tőkeértékét.

Az Apple a DJIA index emelkedéséhez is nagyban hozzájárult, de az S&P-500 indexben is a technológiai papírok jeleskedtek erősödésükkel, a legnagyobb nyereséget a Quallcomm érte el, 12 százalékosat.

Pénteken az amerikai gazdaság növekedési kilátásaira nézve számos kedvező makrogazdasági adat jelent meg. A nem mezőgazdáaági ágazatokban nőtt a foglalkoztatás, csökkent a munkanélküliségi ráta, a beszerzésimenedzser-indexek tanúsága szerint pedig a gazdaság a negyedik negyedévben is robusztus növekedés elé néz.

A kép forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!